Fysiotherapie voor paarden

Op welk niveau een ruiter of amazone ook rijdt, het is zeer belangrijk dat een paard niet wordt belemmerd in zijn beweeglijkheid en souplesse.  

Het consult

Er wordt een uitgebreid lichamelijk onderzoek gedaan. Het bewegingsonderzoek wordt uitgevoerd op harde en zachte bodem. Daarna volgt een functieonderzoek, waarin de gewrichten, spieren en banden worden onderzocht. Verder kunnen er specifieke testen worden afgenomen. Afhankelijk van de klacht kan het harnachement worden onderzocht en indien nodig wordt het paard onder het zadel beoordeeld.

Na het onderzoek wordt er een behandelplan opgesteld. De behandeling kan bestaan uit verschillende massagetechnieken, Dry Needling, adjustments, mobilisaties, rektechnieken, lasertherapie, bewegingstherapie en huiswerkoefeningen. Verder worden er praktische adviezen wat betreft het management gegeven om de behandeling zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

Klachten

Klachten bij paarden kunnen erg uiteen lopen. Denk hierbij aan kreupelheden, moeite hebben met gymnastische oefeningen, verandering van gedrag of prestatievermindering. Indien er sprake is van klachten, kan de dierenfysiotherapeut ingeschakeld worden.  

w

Vragen?

Neem gerust contact met mij op.