Fysiotherapie voor katten

Ook katten zijn goed te behandelen middels dierfysiotherapie. de Ruijter Dierfysiotherapie & Chiropractie heeft veel ervaring met het behandelen van katten.

Het consult

Het onderzoek en de behandeling komt overeen met die van de hond. De kat krijgt alleen iets meer pauzes tussendoor. Er wordt een gesprek gehouden met de eigenaar om de klachten in kaart te brengen. Hierna volgt een uitgebreid onderzoek. Hierbij wordt gekeken naar het looppatroon van de kat. Daarnaast worden de gewrichten, spieren en banden onderzocht en specifieke testen afgenomen.

Aan de hand van de bevindingen van het onderzoek wordt een behandelplan opgesteld. De behandeling kan bestaan uit verschillende massagetechnieken, adjustments, mobilisaties, rektechnieken, lasertherapie, Cranio Sacraal technieken, bewegingstherapie en huiswerkoefeningen. 

Ook bij katten is het mogelijk om praktische adviezen en eventuele huiswerkoefeningen mee te geven om de behandeling zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

Aan huis

De katten worden aan huis behandeld. Ze hoeven niet te reizen wat vaak stress oplevert. Het behandelen van katten in hun eigen omgeving heeft een zeer positief effect op de behandeling en het herstel.

Tevens kan de omgeving van de kat beter worden beoordeeld en kunnen er effectievere adviezen gegeven worden. 

w

Vragen?

Neem gerust contact met mij op.