Over mij

Leuk dat je meer wilt weten over mij, Wendy, het gezicht achter de Ruijter Dierfysiotherapie & Chiropractie.

chiropractie voor dieren

Mijn verhaal

Al van jongs af aan wist ik dat ik een beroep met dieren wilde uitoefenen. Na een lange zoektocht kwam ik in aanraking met dierfysiotherapie. De weg om dierenfysiotherapeut te worden werd uitgestippeld. Na de vier jaar durende opleiding tot humaan fysiotherapeut, ben ik direct de opleiding tot dierenfysiotherapeut gaan volgen in Barneveld. Met veel plezier heb ik deze opleiding doorlopen en kon ik in 2013 starten met mijn eigen praktijk.

Passie

Werken met dieren is mijn passie. Het oplossen en behandelen van soms zeer vervelende klachten, geeft enorm veel voldoening. Het contact en de samenwerking met de eigenaar van het dier ervaar ik als inspirerend. Het is altijd mooi om te zien dat een eigenaar alles voor zijn of haar dier over heeft. Het is nog mooier dat ze zich dan tot mij wenden en mij vol vertrouwen hun dier laten behandelen.

 

Boerin in opleiding

De formule van een mobiele praktijk in de regio Amsterdam bevalt mij goed. Het behandelen van de honden en katten aan huis zorgt voor een beter effect omdat de dieren relaxed zijn.

In de tussentijd heb ik mijn regio uitgebreid naar Overijssel, Friesland en Drenthe. Ik ben namelijk sinds 2022 bij mijn partner ingetrokken op de boerderij in Willemsoord (Overijssel). Ik geniet met volle teugen van het buitenleven met onze honden, katten, paarden, kippen, eenden en duiven.

Uiteraard is het leven op de boerderij heel anders dan in mijn appartement in Amsterdam en voel ik mij nog regelmatig boerin in opleiding…

Penny droom

Na jaren paarden van andere mensen te hebben gereden ben ik eindelijk voor mijn eigen Penny droom gegaan. Sinds 2021 ben ik de trotse eigenaresse van het Eventing paard Lexis N (El Salvador x Julio Mariner XX).

Wat een feest om zo’n geweldig paard te rijden die niet alleen uitblinkt in springen maar ook aardig dressuur kan lopen. Crossen in het bos vinden we beide het leukst, dus er staat ons een mooie toekomst te wachten.

Registratie

Ik sta geregistreerd als praktiserend lid bij de NVFD; de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren. Dit betekent dat ik een erkende en gediplomeerde dierenfysiotherapeut ben.

Verder

Ik blijf mij ontwikkelen en volg jaarlijks verschillende cursussen en nascholingen.

CIBG-nummer: 662329

KvK-nummer: 57705011

Praktiserend lid van NVFD