Fysiotherapie voor honden

Als er bij honden sprake is van kreupelheid, stijfheid, blokkades in de wervelkolom, gedragsverandering of verminderde sportprestaties, kan dierfysiotherapie uitkomst bieden. Ook bij een revalidatietraject na een operatie is dierfysiotherapie geïndiceerd.

Het consult

Er wordt een gesprek gehouden met de eigenaar om de klachten in kaart te brengen. Hierna volgt een uitgebreid onderzoek. Hierbij wordt gekeken naar het looppatroon van de hond. Daarnaast worden de gewrichten, spieren en banden onderzocht en specifieke testen afgenomen.

Aan de hand van de bevindingen van het onderzoek wordt een behandelplan opgesteld. De behandeling kan bestaan uit verschillende massagetechnieken, adjustments, mobilisaties, rektechnieken, High Power Laser Therapie, Cranio Sacraal technieken, bewegingstherapie en huiswerkoefeningen. Tevens worden er praktische adviezen mee gegeven om de behandeling zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

Aan huis

De behandelingen van de Ruijter Dierfysiotherapie & Chiropractie worden aan huis uitgevoerd. Dit zorgt voor meer ontspanning bij de hond wat een positief effect heeft op de behandeling en het herstel. 

w

Vragen?

Neem gerust contact met mij op.