Chiropractie

Waar vroeger meestal een dierenfysiotherapeut of ostheopaat werd benaderd bij bewegingsproblemen of pijn bij dieren, wordt tegenwoordig steeds vaker een chiropractor voor dieren ingezet.

Meer informatie over chiropractie voor paarden

Meer informatie over chiropractie voor honden

Meer informatie over chiropractie voor katten

Wat is chiropractie?

Chiropractie is afgeleid van cheir (hand) en praktos of praktikos (behandelen). Chiropractie betekent dus “met de hand behandelen”. Het is een manuele therapie, die zich richt op de wervelkolom met een positief effect op het zenuwstelsel.

Chiropractie is een zeer gerichte behandelingsmethode die de bewegingen van alle gewrichten in het lichaam van het dier normaliseert en de functie van het zenuwweefsel verbeterd. Hierdoor functioneert het gehele lichaam beter.
De basis van de behandeling ligt op de beweging tussen alle wervels en het bekken. Bij het vinden van verminderde beweeglijkheid, wordt deze behandeld door middel van een handeling uitgevoerd met de handen van de chiropractor. De gewrichten en wervels worden adjust, ook wel gemanipuleerd genoemd, waardoor er weer een normale bewegingsuitslag ontstaat.