dierfysiotherapeut amsterdam

Alles over Wendy

Aangenaam! Mijn naam is Wendy de Ruijter, eigenaresse van de Ruijter Dierfysiotherapie & Chiropractie. Ik vertel je graag meer over mijn weg in het worden van een dierenfysiotherapeut.

Al van jongs af aan wist ik dat ik een beroep met dieren wilde uitoefenen. Na een lange zoektocht kwam ik in aanraking met dierfysiotherapie en was ik verkocht. De weg om professioneel dierenfysiotherapeut te worden werd uitgestippeld. Na de 4 jaar durende opleiding tot humaan fysiotherapeut, ben ik direct de opleiding tot dierenfysiotherapeut gaan volgen in Barneveld. Met veel plezier heb ik deze opleiding doorlopen en kon ik in 2013 starten met mijn eigen praktijk; de Ruijter Dierfysiotherapie & Chiropractie.

Omdat ik het belangrijk vind om alle dieren op de beste manier te kunnen behandelen, besloot ik mijn kennis uit te breiden. In februari 2017 ben ik afgestudeerd als chiropractor voor honden en katten aan het Supple Spine Institute (SSI).

In september 2019 ben ik gestart met de 2-jarige opleiding Focus on the Equine Spine (FES) om ook chiropractor voor het paard te kunnen worden.
Tevens start ik op 8 november 2019 met de opleiding tot Manueel Lymfe Drainage (MLD) therapeut bij opleiding centrum de Blauwe Hengst.

Werken met dieren is mijn passie. Het oplossen en behandelen van soms zeer vervelende klachten, geeft enorm veel voldoening en geluk. Het contact en de samenwerking met de eigenaar of het baasje ervaar ik als inspirerend. Het is altijd mooi om te zien dat een eigenaar alles voor zijn of haar dier over heeft. Het is nog mooier dat ze zich dan tot mij wenden en mij vol vertrouwen hun dier laten behandelen.

Sinds april 2018 ben ik op maandag, woensdag en vrijdag werkzaam bij het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam. Een prachtige locatie met mooie voorzieningen, zoals een hydrotrainer en een vakkundig team van orthopeden en paraveterinairen.

Ik sta geregistreerd als praktiserend lid bij de NVFD; de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren. Dit betekent dat ik met trots mag zeggen dat ik een erkende en gediplomeerde dierenfysiotherapeut ben.

CIBG-nummer: 662329 – KvK-nummer: 57705011 – Praktiserend lid van NVFD 

Verder…

Ben ik binnen de NVFD actief lid van de Paardencommissie. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen de dierfysiotherapie, organiseert de commissie jaarlijks verschillende nascholingen.

Kan ik je helpen met je dier?

Neem dan direct contact op voor een afspraak